doe normaal dikkop?

De titel van het theaterprogramma is gebaseerd op de uitspraak van een meisje met het syndroom van Down.
Met haar heeft tekstschrijver Herman Kampman jarenlang opgetrokken, hij noemt haar Annie en 'een heerlijke donderstraal'. Omdat ze niet mocht vloeken riep ze te pas en te onpas:
'doe normaal dikkop' wetend dat ze ook daarmee de aandacht en de lachers op haar hand kreeg.

cabaret in de streektaal!
foto: Emile Willems

Theaterprogramma

Het theaterprogramma bestaat uit een vlotte aaneenschakeling van conference's, gedichten en liedjes. Het is een complete en levendige voorstelling geworden, in het dialect en met veel humor. Met 'doe normaal dikkop' dompelt u zich onder in een verrassende voorstelling waarin de Twents/Sallandse geest in vele toonaarden aanwezig is.
Maak het mee en ontdek het zelf. U bent van harte welkom bij:

Kampman, Niewold en Deiman

De basis voor de theatervoorstellingen wordt gevormd door dit trio dat met name in de oostelijke deel van ons land bekendheid geniet. Zij spelen al een aantal jaren samen en vullen elkaar naadloos aan. Toen vanuit de theaterwereld het verzoek kwam een professionele voorstelling te verzorgen ging het snel en nam de populariteit flink toe. Inmiddels is een eigen cd uitgebracht waarvan korte stukjes zijn te beluisteren op deze website (zie: cd teksten).

Herman Kampman (Hulsen) van beroep schrijver/dichter is verant-woordelijk voor de teksten die in de voorstelling worden gebruikt. Is liefhebber van de Sallandse streektaal en zegt niet te kunnen leven zonder humor.
Jan Niewold (Nijverdal) voorziet in zijn onderhoud als gitarist en bespeelt hoofdzakelijk de akoestische gitaar, hij is de componist van de meeste luisterliedjes die in de theatervoorstelling zijn te horen.
Peter Deiman
(Emmen) slagwerker van beroep en specialist op de cajon, een 'kistje' waarop hij zit, (zie foto). Sloot zich in juni 2010 bij het duo Kampman & Niewold aan en vormt sindsdien een vaste waarde.


Designed by FlashDaWeb
----------------------------------- ---------------------------------------------------- Copyright by Twentwel - Hulsen